черни метали

Черните метали, или металите с високо процентно съдържание на желязо (Fe), са едни от най-често срещаните метали в света.

Световният производствен капацитет на черни метали е 3.2 милиарда тона само за 2019-та година. Това го прави най-широко разпространеният материал след пластмасата и полиетилена.

Неговите свойства са добре разпознати от множество индустрии като в контекста на металургичната индустрия, черният метал се изработва от железни сплави с висок процент на въглерод.

Какво се класифицира като „черни метали”

„Черен метал” е образен термин използван за сборното наименования на метали с високо съдържание на въглерод.

Съдържанието на други примеси, освен желязо и въглерод, правят този материал невероятно податлив на обработка, в това число коване, заваряване с най-различни средства, и конструкция на сгради.

Той е също така 100% годен за рециклиране, като процесът на разтапяне и повторни изливане във форма не само позволява за премахването на нежелани примеси, но и за запазване на атомната решетка.

Тези материали са ковки и могат да бъдат манипулирани по всевъзможни начини, което е причината да са основен строителен материал, като се предлагат под формата на греди, шпилки и други важни за индустрията метални изделия.

Как се определя цената за изкупуване на черни метали

Цената при изкупуване на черните метали се определя в зависимост от тяхното количество, пазарната им цена и тяхното състояние. Тъй като черните метали имат примеси от въглерод, те са най-често засегнати от ръжда.

Тежко ръждясалите черни метали се изкупуват, но на намалена цена, като някои депа дори могат да откажат - не и нашите. Ако искате да сте сигурни, че вашето черно желязо ще бъде изкупено на справедливи цени, то Kolazaskrap.bg е правилното място за вас.

Как можем ние да ви помогнем

Ние помагаме с предоставянето на свободен достъп до нашето депо за товарни автомобили, леки автомобили и други превозни средства.

Така всеки, който притежава черни метали или кола за скрап, може да получи справедлива цена за своите ресурси, като в рамките на минути да получи точно претегляне на количеството черен метал, което носи.

Как можем да ви помогнем ако дойдете при нас? Ние гарантираме бързо разтоварване на донесеното желязо, коректно премерване и коректно изплащане благодарение на най-високите цени за изкупуване на черни метали в региона.

Как можем да помогнем ако ние дойдем при вас? Тъй като много от нашите клиенти разполагат с големи количества черен метал, ние предлагаме транспортни услуги на големи количества метали.

Kolazaskrap.bg не позволява на вашите пари да станат на ръжда, а бързо изпраща мобилни групи с тежкотоварни автомобили с подемници, за да изчисти пространството в рамките на един ден.

Какви услуги за изкупуване на метали предлагаме

Ние предлагаме транспортни и товарни услуги за скрап от черни метали, като за да запазите тази услуга е нужно да ни дадете поне 12 часа предизвестие.

Мобилните ни екипи са на лице 24/7, но поради високия обем от обаждания, е нужно да запазите екип. Така можем да гарантираме, че можете най-сетне да превърнете ненужния ви скрап, в ценни парични средства.

Превърнете скрапа в пари с Kolazaskrap.bg

Ние предлагаме не само транспортни услуги за коли за скрап, но и изкупуваме и транспортираме черни и цветни метали от всяко точка на страната.

Като лидери в пазара можем да ви предоставим най-добрите цени на пазара, без излишни такси или облагания – възползвайте се още днес.

Често задавани въпроси за изкупуването на черни метали

Кои са черните метали?
Черни метали е понятие използвано за желязото и всички негови сплави. Към тях се включват мангана и хрома, които участват в състава на някои железни сплави. Основно черните метали, които са създадени като сплав с въглерода са стомана и чугун.
Черните метали се познават по характерният по-тъмен за тях цвят. Известни са със своята здравина, твърдост и висока устойчивост на корозия. Черните метали има голямо приложение в различни отрасли и се използват за създаването на здрави и устойчиви съоръжения.
Има няколко подразделения на черните метали: железни метали, огнеупорни метали, уранови метали, редкоземни метали; алкалоземни метали.
Какво включва процесът по изкупуване на черни метали?
Процесът по изкупуване на черни метали варира според мястото на изкупуване, но главно можем да кажем, че включва следните етапи:
• Подготовка на материала
Продавачът трябва да събере и подготви черните метали като отстрани от тях по-големите отпадъци. Това включва разделението на метала от други материали или примеси, като пластмаси, гуми или бои.
• Оценка
Тя се извършва от изкупвача. Трябва да се направи визуален преглед, претегляне на теглото и оценка на качеството. Препоръчително е също да се направят тестове относно съдържанието на специфичните сплави и примеси.
• Предлагане на изкупна цена
След направената оценка следва предлагането на изкупна цена според качеството и количеството на черните метали.
• Обработка
Ако приемете офертата следва извозване на металите до мястото, където да се подготвят за обработка и рециклиране.
Къде мога да продам черни метали?
Черните метали могат да бъдат продадени с цел обработка на специализирани за тази цел места. Има много частни изкупвачи на черни метали или металообработващи предприятия, които могат да ви направят добра оферта.
Ние предлагаме и превоз на изкупуваните метали до мястото, където ще бъдат рециклирани. Съветваме ви да заявите няколко оферти преди да решите къде да предадете черните метали, които имате.
В днешно време дори може да използвате интернет като място за продажба на черни метали. Има онлайн платформи, които осъществяват лесна връзка между продавачи и купувачи на черни метали.
Каква е разликата между чугун и стомана?
Това са два различни видове черни метали. Основната разлика се изразява в съдържанието на въглерод в състава им. Чугунът има над 2%, което го прави много по-крехък и с по-ниска твърдост в сравнение със стоманата. Може да се открие под формата на различни отливки в бита и индустрията.
Стоманата има по-ниско съдържание на въглерод и количеството и може да бъде по-лесно променяно в състава на различните сплави. Тя се получава след окисление, чрез което се изтегля излишният кислород. От нея много по-лесно се получават разнообразни продукти.

Оценка: 4.55 / 5 (105 мнения)