Камион за скрап

Чудите се какво да правите със стария камион, който вече не използвате? Ние имаме перфектното предложение за тази ситуация.

Предайте стария камион за скрап и веднъж завинаги решете този казус.

Ние от KolaZaSrap.bg имаме дългогодишен опит в изкупуването на камиони и в тази статия ще ви дадем цялата важна информация относно продажбата на камиони за скрап. Освен да освободите място за ново превозно средство, нашето решение ще ви предложи и източник на доход.

Оценка на превозното средство

Преди да започнете с процеса на продажба на камион за скрап е важно да оцените неговата стойност. В това число се включва проверка на състоянието на основните компоненти на превозното средство – двигател, скоростна кутия, шаси и други елементи от камиона.

Може би сами се досещате, че металните части и тежките компоненти често имат най-голяма стойност при продажбата на превозно средство за скрап.

Подготовка на камиона преди предаване за скрап

Една от най-важните стъпки при процеса по предаване на камион за скрап е подготовката на превозното средство. Важно е да премахнете всички лични вещи, които сте съхранявали в камиона. Проверете жабката и всички места, на които е възможно да сте оставили лични вещи.

Някои компоненти от превозното средство като двигателя или катализатора могат да имат по-висока стойност, ако ги предадете за скрап отделно.

Какви документи е нужно да подготвите

Предаването на превозно средство за скрап включва подготовката на документация. При предаване на автомобила трябва да покажете големия талон, който доказва, че вие сте собственик на превозното средство. В някои случаи може да трябва да представите и малкия талон, който също съдържа информация за автомобила и собственика.

Предаващият камиона за скрап ще трябва да представи и документ за самоличност. Ако камионът не е ваша собственост, ще трябва да подготвите нотариално заверено пълномощно, в което собственикът ви дава права върху камиона.

В случай, че автомобилът е закупен специално за предаване на скрап, може да се изиска договор за покупко-продажба между вас и предишния собственик.

Транспортиране на камиона

Ние ще организираме транспортирането на камиона до нашето депо. Вие нямате никакъв ангажимент към транспортирането на превозното средство. Това е част от нашите услуги и няма нужда от допълнително заплащане. След като камионът е транспортиран до купувача, финализирайте сделката с подписване на нужните документи и получаване на договорената сума.

Ние предоставяме копие от всички документи за бившия собственик на камиона.

При допълнително възникнали въпроси, може да се свържете с нас чрез контактната ни форма или на посочения телефон.

Искате да продадете стария си камион за скрап?

Свържете се с нас и продайте стария си камион за скрап на висока цена!

Обадете се!

Иван Владимиров

Иван Владимиров е автор на блога на KolaZaSkrap.bg, лидер в рециклирането. От ранна детска възраст развива интерес към автомобили, което го води до професионално развитие в автомобилното инженерство. Иван привлича широка аудитория с уникалния си поглед върху автомобилната индустрия и се утвърждава като авторитет в своята ниша. Целта му е да разяснява тънкостите в сферата и да променя начина, по който хората разбират и ценят своите коли.

Оценка: 4.56 / 5 (104 мнения)