Стари коли за части

Този въпрос възниква в главите на много хора, на които им предстои покупка на нова кола или просто старата вече не върши същата работа както преди. В такива моменти сте изправени пред дилемата – дали да продадете старата кола на части или да намерите друг, по бърз начин, с който да се сбогувате с нея за винаги.

С дългогодишен опит в изкупването на коли за скрап ние сме се сблъсквали с какви ли не ситуации, затова ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, с които да разрешите дилемата пред вас по-бързо.

Диагностика за състоянието на колата

Преди да решите как да се отървете от непотребния за вас автомобил трябва да направите диагностика на състоянието му. В това число се включва и проверка на основните части на автомобила и тяхната изправност. Може някои от тях все още функционират добре и продажбата им може да ви донесе печалба.

В повечето случаи частите на автомобила по отделно имат по-голяма стойност, от колкото продажбата на колата. Частите на някои по-луксозни или азиатски автомобили може да са доста скъпи, затова именно от тяхната продажба може да направите значителна печалба.

Времето, с което разполагате

Времето е ограничен ресурс, но пък много нужен ако решите да продавате стария си автомобил на части. Ако решите да се заемете с това сами подгответе се да вложите много часове в диагностиката и отстраняването на здравите части.

След техническата част идва търговската. След като вече имате набор от авточасти, които искате да продадете трябва да обмислите как ще го направите. Може да се свържете с места, които изкупуват стари автомобилни части или да използвате платформи за онлайн пазаруване.

От друга страна, ако решите да се отървете от автомобила си по по-бърз начин и да го предадете за скрап например, това може да се случи от днес за утре. Ние предлагаме изкупуване на коли за скрап. В услугата се включва взимане на автомобила от място и извозването му до депо.

Фактори на околната среда

Тези фактори не трябва да се подценяват, защото всички ние допринасяме за условията, в които живее със своите действия. Относно околната среда даването на стария ви автомобил за скрап има много по-положителен ефект, от колкото продажбата на частите му.

След предаването на кола за скрап следва тя да бъде демонтирана и рециклирана според изискванията за различните съставни части и материали, от които е направена.

Това е един лесен начин не само да се отървете от непотребния автомобил, но и да допринесете за намаляването на замърсявания с отпадъци от подобен тип.

Иван Владимиров

Иван Владимиров е автор на блога на KolaZaSkrap.bg, лидер в рециклирането. От ранна детска възраст развива интерес към автомобили, което го води до професионално развитие в автомобилното инженерство. Иван привлича широка аудитория с уникалния си поглед върху автомобилната индустрия и се утвърждава като авторитет в своята ниша. Целта му е да разяснява тънкостите в сферата и да променя начина, по който хората разбират и ценят своите коли.

Оценка: 4.56 / 5 (110 мнения)