разходи за стари коли

Понякога е трудно да кажете сбогом на стария си автомобили, въпреки че той отдавна не е мечтаната за вас кола. Някои хора силно се привързват към автомобилите си и биха направили какво ли не само да им осигурят още малко живот.

Истината е, че поддържането на стар автомобил може да бъде много по-голям разход от закупуването на нов. Как така ще си помислят някои от вас? Сумата на всички средства, които давате за ремонти и поддръжка на кола, която вече е амортизирана може да надхвърля цената на един нов автомобил.

И въпреки това знаем, че колата може да се превърне в ценно нещо за вас и вашето семейство. За да сме максимално полезни за вас решихме да разгледаме част от разходите, които са свързани със собствеността на нов автомобил.

Средства за ремонт и поддръжка

За никого не е учудващо, че колкото повече се амортизира един автомобил, толкова повече поддръжка изисква той. Старите коли се преживели много ремонти, а с годините посещението им при монтьор зачестява.

Всичко това е свързано с разходи, които трябва да сте готови да преглътнете ако държите на вашия автомобил. Също така трябва да знаете, че вече трудно могат да се намерят резервни части за някои стари модели автомобили, тъй като те не се търсят и просто се унищожават.

Разходи за употреба

Старите коли имат по-голям разход на гориво, което предполага по-честото зареждане и заплащането на по-високи суми за гориво. От друга страна смяната на свещи, масло или филтри също може да е по-скъпа при старите автомобили, от колкото при новите.

Да не забравяме, че в България не от скоро се обсъжда забраната на използването на стари автомобили в някои части на градовете както е и в други Европейски държави. Това може да доведе до заплащането на такси за паркиране или използването на автомобила в определени зони.

По-скъпи застраховки

Собствеността на стар автомобил е обвързана със заплащането на по-високи застрахователни премии. Това е така, защото някои от тези автомобили могат да са по-опасни поради по-високата степен на амортизация.

Тук искаме да засегнем именно въпроса с безопасността. Някои стари автомобили не са надеждни поради многото ремонти по тях, които отслабват сигурността на автомобила с времето.

Обезценяване на колата

Стойността на всеки автомобил намалява с времето като отново причина за това е амортизацията. Ако планирате да продадете колата, която имате след време, то трябва да знаете, че цената и намаля според възрастта на автомобила и годините, в които е бил активно използван. Ако считате че вашият автомобил вече не си заслужава обслужването и поддръжката, или сте си купили нов, но не знаете какво да правите старата кола решението е да се свържете с нашите консултанти за изкупуване на коли за скрап.

Ние от KolaZaSkrap.bg ще се отзовем и ще ви отървен от ненужния автомобил в рамките на деня на вашето обаждане.

Иван Владимиров

Иван Владимиров е автор на блога на KolaZaSkrap.bg, лидер в сферата на рециклирането. Иван развива интерес към автомобили още от ранна детска възраст, което го води до професионално развитие в областта на автомобилното инженерство.

Чрез уникалния си поглед върху автомобилната индустрия, Иван привлича вниманието на широка аудитория и става авторитет в своята ниша. Целта на Иван е да продължи да разяснява тънкостите в сферата и да променя начина, по който хората разбират и ценят своите коли.

Оценка: 4.56 / 5 (135 мнения)