junk-cars-for-cash

Обмисляте ли да предадете стария си автомобил за скрап? Ако е така поздравления за това решение. Това е най-лесният начин да се отървете от превозно средство, което вече не ви върши работа, а и да спечелите някой лев от това.

Ние предлагаме услугата по изкупуването на стари коли и добре знаем колко много предимства има тя. В тази статия обаче няма да разглеждаме тях, а друг въпрос, който вълнува много собственици на стари автомобили, които обмислят предаването им за скрап.

Това е как точно се определя стойността на стария автомобил и каква сума може да се очаква от неговото предаване за скрап. Всеки един автомобил има различна стойност, която се определя от експерти в областта според няколко критерия.

Нека разгледаме какво може да повлияе върху стойността на вашия стар автомобил и дали все пак не притежавате съкровище, което ще ви донесе добра печалба.

Състоянието на автомобила

Според много експерти това е най-важният фактор, който има роля в определянето на стойността на вашата кола. Ако автомобилът в е добро състояние, но в неизправност то той не ви върши работа и по-добре да го предадете за изкупуване. Функциониращият автомобил и като цяло този, който е в добро състояние струва много повече от повредения и амортизирания.

Когато се определя състоянието на превозното средство експертите взимат в предвид техническото състояние на двигателя, скоростната кутия, съединителя и други важни части, които могат да бъдат препродадени.

Каква е марката и модела на автомобила

Това също е от голямо значение при определянето цена по изкупуване на автомобила. Разбира се, че някои марки и модели са по-желани дори на пазара за изкупуване на коли. Това зависи от няколко фактора в тази индустрия като популярност на марката, година на производство и наличие на резервни части.

Ако давате за изкупуване кола, която е от известна марка и модел имате шанс да направите много добра сделка.

Пробегът на автомобила

Това е фактор, който много фирми за изкупуване на коли за скрап проверяват преди да определят стойността на превозното средство. По-ниският пробег може да осигури на автомобила репутацията на по-запазена кола и по-добрата цена за изкупуване.

По-малко използваният автомобил няма толкова голямо механично износване на частите, което означава, че те са по-запазени. Въпреки че вие сами също може да организирате продажбата на запазените части, изкупуването на автомобила от фирма, която се занимава а коли за скрап ще ви спести време и ще ви осигури добра печалба.

Не на последно място трябва да споменем, че колкото по-поддържана е колата, толкова по-запазена ще е тя, което ще увеличи стойността ѝ.

Иван Владимиров

Иван Владимиров е автор на блога на KolaZaSkrap.bg, лидер в сферата на рециклирането. Иван развива интерес към автомобили още от ранна детска възраст, което го води до професионално развитие в областта на автомобилното инженерство.

Чрез уникалния си поглед върху автомобилната индустрия, Иван привлича вниманието на широка аудитория и става авторитет в своята ниша. Целта на Иван е да продължи да разяснява тънкостите в сферата и да променя начина, по който хората разбират и ценят своите коли.

Оценка: 4.56 / 5 (93 мнения)